1η επιλογή: Ρυζόγαλο
Μπορείτε να επιλέξετε μια πιο Light εκδοχή χρησιμοποιώντας γάλα με 0% λιπαρά και αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό.
Υλικά
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλαράκι κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι
1 βανίλια
1 σταγόνα μαστίχα κοπανισμένη
1 φλιτζάνι νερό
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Βάζετε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από το γάλα. Ξεπλένετε το ρύζι με αρκετό νερό.
Βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό με το αλάτι να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι και τη φλούδα λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, γύρω στα 10-15 λεπτά.
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξυλαράκι της κανέλας και την κοπανισμένη μαστίχα.
Δυναμώνετε τη φωτιά για να βράσει το γάλα. Μόλις πάρει να βράζει ξαναχαμηλώνετε και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 30 λεπτά.
Προς το τέλος ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσατε προηγουμένως και το προσθέτετε στο ρύζι.
Σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.Σερβίρετε σε μπωλάκια και πασπαλίζετε με κανέλλα σκόνη.
Βάζετε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από το γάλα. Ξεπλένετε το ρύζι με αρκετό νερό.
Βάζετε το 1 φλιτζάνι νερό με το αλάτι να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι και τη φλούδα λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, γύρω στα 10-15 λεπτά.
Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξυλαράκι της κανέλας και την κοπανισμένη μαστίχα.
Δυναμώνετε τη φωτιά για να βράσει το γάλα. Μόλις πάρει να βράζει ξαναχαμηλώνετε και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συχνά για περίπου 30 λεπτά.
Προς το τέλος ανακατεύετε το κορν φλάουρ με το γάλα που κρατήσατε προηγουμένως και το προσθέτετε στο ρύζι.
Σιγοβράζετε για ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.Σερβίρετε σε μπωλάκια και πασπαλίζετε με κανέλλα σκόνη.
Πηγή: www.gourmed.gr
Διατροφικό σχόλιο: Μπορείτε να επιλέξετε μια πιο Light εκδοχή χρησιμοποιώντας γάλα με 0% λιπαρά και αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με κάποιο ολιγοθερμιδικό γλυκαντικό.