1η επιλογή: Ζελέ λεμόνι
Ένα διαφορετικό και νόστιμο ζελέ με γεύση λεμόνι. Το λεμόνι αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου. Κατά τη παρασκευή προτιμήστε κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης.
Υλικά
1 φακελάκι ζελέ με άρωμα λεμονιού
1 μεγάλο λεμόνι
ζάχαρη
λίγο κουκουνάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τρίβουμε το λεμόνι καλά να φύγει το εξωτερικό, κίτρινο μέρος της φλούδας του. Αφαιρούμε προσεκτικά με το μαχαίρι το λευκό μέρος της φλούδας. Στη συνέχεια κόβουμε τα λευκά τμήματα που αποσπάσαμε σε όσο πιο λεπτές μακρόστενες λωρίδες μπορούμε (σαν οδοντογλυφίδες).
Ξεπικρίζουμε τις λωρίδες λεμονιού βάζοντας τις να βράσουνε με λίγο νεράκι (ίσα να τις σκεπάζει) σε ένα κατσαρολάκι. Πετάμε το πρώτο νερό και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλες δυο φορές βάζοντας πάντα καθαρό νερό. Την τρίτη φορά προσθέτουμε και μια κουταλιά ζάχαρη, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά.
Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε κι αυτό να κρυώσει λίγο χωρίς να πήξει. Αναμοιγνύουμε τις ζαχαρωμένες φλούδες λεμονιού με το ζελέ, ανακατεύουμε το μείγμα και το μεταφέρουμε σε μια φόρμα (ή το μοιράζουμε σε μπολάκια). Αν χρησιμοποιήσουμε κουκουνάρι, το ρίχνουμε στον πάτο της φόρμας (ή των μπολ) πριν το μείγμα. Αφήνουμε το ζελέ στο ψυγείο να πήξει καλά και σερβίρουμε.
Διατροφικό σχόλιο: Ένα διαφορετικό και νόστιμο ζελέ με γεύση λεμόνι. Το λεμόνι αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και καλίου. Κατά τη παρασκευή προτιμήστε κάποιο υποκατάστατο ζάχαρης.