2η επιλογή: Ελιοτές
Ένα διαφορετικό σνακ με βάση την ελιά. Οι ελιές έχουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει και το ελαιόλαδο και είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις συμβάλλουν στη πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
Υλικά συνταγής
3/4 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες
3 φλ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης
3 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.σ. αποξηραμένος δυόσμος
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι. Σε μπoλ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υγρά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι με τη σόδα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε τις ελιές ψιλοκομμένες και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε φόρμα το μίγμα που πρέπει να είναι σαν του κέικ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25’. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να σταθούν για 10’, να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διατροφικό σχόλιο: Ένα διαφορετικό σνακ με βάση την ελιά. Οι ελιές έχουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει και το ελαιόλαδο και είναι πλούσιες σε μονοακόρεστα λιπαρά. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις συμβάλλουν στη πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.