Snack για απογευματινό

2η επιλογή: Κέικ μπανάνας.

2η επιλογή: Κέικ μπανάνας.

Ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό ιδανικό για σνακ – μικρό γεύμα στη δουλειά, το απόγευμα ή ακόμη και συνοδεύοντας το πρωινό σας γάλα, καφέ ή χυμό, ενώ αποτελεί μια ιδανική και θρεπτική λύση ακόμη και για το κολατσιό των παιδιών. Σας τροφοδοτεί με ενέργεια, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες όπως η C και η Α. Ο συνδυασμός του ξινογάλακτος, των δημητριακών ολικής άλεσης, του αλευριού ολικής άλεσης και των φρούτων «εμπλουτίζει» το τρόφιμο με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που μας χορταίνουν γρήγορα αλλά και με πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Ένας ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε πως από διαφορετικά υλικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορείτε να παρασκευάσετε γλυκά με υψηλή θρεπτική αξία και χορταστική γεύση και αίσθηση.

Υλικά:

150 γρ. ζάχαρη
75ml φυτικό λάδι
200ml ξινόγαλα
120 γρ Δημητριακά Nestlé Fitness Ηoney & Αlmonds, ελαφρώς θρυμματισμένα
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2 ασπράδια αυγού
200 γρ. πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πιρούνι (2 μέτριες)
150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
100 γρ. αποξηραμένα τσιπς μπανάνας, ψιλοκομμένα

Επικάλυψη

• 30 γρ. Δημητριακά Nestlé Fitness Ηoney & Αlmonds, θρυμματισμένα
• 2 κ.γ. ζάχαρη
• 2 κ.γ. φυτικό λάδι
• 2 κ.σ. τσιπς μπανάνας (κρατάμε από τα παραπάνω)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Ψεκάζετε τον πάτο μιας φόρμας ψωμιού 23×13 εκ. με λίγο λάδι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε στο μίξερ 150γρ ζάχαρη και 75ml λάδι στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε το ξινόγαλα, τη βανίλια και τα αυγά.

Με ένα πιρούνι, ρίχνετε και ανακατεύετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Βάζετε στην άκρη 2 κ.σ. από τα τσιπς μπανάνας για την επικάλυψη. Ρίχνετε και ανακατεύετε τα τσιπς μπανάνας και 120γρ δημητριακά. Αδειάζετε στη φόρμα, φροντίζοντας να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να διαλυθούν καλά. Το πασπαλίζετε πάνω από το μείγμα στη φόρμα, πατώντας το ανάλαφρα.
Ψήνετε για 50 λεπτά με 1 ώρα ή μέχρι η οδοντογλυφίδα που βυθίζετε στο κέντρο να μην έχει κολλημένα υπολείμματα. Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Το βγάζετε από τη φόρμα. Το αφήνετε να κρυώσει τελείως (περίπου 2 ώρες) πριν το κόψετε.

Πηγή: www.nutrimed.gr

Διατροφικό σχόλιο: Ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό ιδανικό για σνακ – μικρό γεύμα στη δουλειά, το απόγευμα ή ακόμη και συνοδεύοντας το πρωινό σας γάλα, καφέ ή χυμό, ενώ αποτελεί μια ιδανική και θρεπτική λύση ακόμη και για το κολατσιό των παιδιών. Σας τροφοδοτεί με ενέργεια, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες όπως η C και η Α. Ο συνδυασμός του ξινογάλακτος, των δημητριακών ολικής άλεσης, του αλευριού ολικής άλεσης και των φρούτων «εμπλουτίζει» το τρόφιμο με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που μας χορταίνουν γρήγορα αλλά και με πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα. Ένας ιδανικός τρόπος για να ανακαλύψετε πως από διαφορετικά υλικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μπορείτε να παρασκευάσετε γλυκά με υψηλή θρεπτική αξία και χορταστική γεύση και αίσθηση.