1η επιλογή: Κερασόπιτα με λίγες θερμίδες
Μία νόστιμη πίτα για σνακ με κεράσια. Τα κεράσια είναι φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C και Α. Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών και β-καροτένιου.
Υλικά συνταγής
600 γρ. κεράσια τραγανά
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
180 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
3 αβγά
120 γρ. φυσικό γλυκαντικό “onstevia” [*]
1/2 κ.γ. σκόνη κανέλας
1 κ.σ. βούτυρο [για βουτύρωμα]
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε τα κεράσια και βγάζετε τα κουκούτσια . Τα βάζετε σε μπολ, τα πασπαλίζετε με δύο κ.σ. από το φυσικό γλυκαντικό “onstevia”, ανακατεύετε και τα αφήνετε να σταθούν 1 ώρα περίπου. Στη μισή ώρα αναμονής προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα αβγά και το υπόλοιπο γλυκαντικό “onstevia” και προσθέτετε λίγο-λίγο το γάλα και το αλεύρι χτυπώντας μέχρι να γίνει μείγμα ομοιογενές.
Σε ένα ταψάκι 22-24 εκ. περίπου στρώνετε καλά ένα λαδόχαρτο και βουτυρώνετε. Τοποθετείτε ομοιόμορφα τα κεράσια στη βάση και ρίχνετε από πάνω το μείγμα της ζύμης. Ψήνετε για 35′-40′. Βγάζετε από το φούρνο και όταν μισοκρυώσει το βγάζετε αναποδογυριστά από το ταψάκι, βγάζετε το λαδόχαρτο, το κόβετε σε κομμάτια και το απολαμβάνετε.
Πηγή: sintayes.gr
Διατροφικό σχόλιο: Μία νόστιμη πίτα για σνακ με κεράσια. Τα κεράσια είναι φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C και Α. Επίσης είναι καλή πηγή φυτικών ινών και β-καροτένιου.