1η επιλογή: Πίτα λαχανικών
Ένα κομμάτι πίτας λαχανικών θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας και θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα πράσα και το καρότο. Τα πράσα είναι καλή πηγή βιταμινών Β, φολικού οξέος καθώς και βιταμίνης Α, με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Τα καρότα από την άλλη έχουν και αυτά αντιοξειδωτική δράση, ενώ είναι και πλούσια σε φυτικές ίνες και β-καροτένιο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο. Τέλος, περιορίστε το σνακ σας σε ένα κομμάτι σε μέγεθος πράσινου σαπουνιού.
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
4-5 μεγάλα πράσα
3-4 μεγάλα καρότα
σέλερι
1 ματσάκι άνιθο
1 ματσάκι Μαϊντανό
1 φλυτζάνι τριμμένο regatto
Αλάτι, πιπέρι
4 αβγά
λίγο καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα, τρίβουμε τα καρότα, ψιλοκόβουμε το σέλερι, τον άνιθο και τον μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα τα σοτάρουμε με το καλαμποκέλαιο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, ρίχνουμε το τυρί και τα προσθέτουμε στην γέμιση.
Στρώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας, τη γεμιση και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει….
Πηγή: greekcook.gr
Διατροφικό σχόλιο: Ένα κομμάτι πίτας λαχανικών θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι το επόμενο γεύμα σας και θα σας δώσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα πράσα και το καρότο. Τα πράσα είναι καλή πηγή βιταμινών Β, φολικού οξέος καθώς και βιταμίνης Α, με πλούσια αντιοξειδωτική δράση. Τα καρότα από την άλλη έχουν και αυτά αντιοξειδωτική δράση, ενώ είναι και πλούσια σε φυτικές ίνες και β-καροτένιο. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το καλαμποκέλαιο με ελαιόλαδο. Τέλος, περιορίστε το σνακ σας σε ένα κομμάτι σε μέγεθος πράσινου σαπουνιού.