1η επιλογή: Τσιπς με αχλάδι και κακάο
Τα φλαβονοειδή του κακάο και ειδικά η κατεχίνη, η επικατεχίνη, και οι προκυανιδίνες, θεωρούνται ότι βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα, χαμηλώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης, μειώνοντας τη φλεγμονή και προλαμβάνοντας το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Μάλιστα, πολλά από τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα φλαβονοειδή φαίνονται να σχετίζονται με τη δράση τους ως αντιοξειδωτικά.
3 μεγάλα και σκληρά αχλάδια
2 κ.γ. κακάο άγλυκο
2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 135 βαθμούς.
Κόβουμε με μαντολίνο τα αχλάδια σε φέτες πολύ λεπτές (αν δεν έχουμε μαντολίνο όσο πιο λεπτές μπορούμε με το χέρι). Πασπαλίζουμε με το κακάο και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ενώ ενδιάμεσα τα γυρνάμε 1 φορά προσεκτικά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε. Διατηρούνται για 2 ημέρες σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: www.cooklos.gr
Διατροφικό σχόλιο: Τα φλαβονοειδή του κακάο και ειδικά η κατεχίνη, η επικατεχίνη, και οι προκυανιδίνες, θεωρούνται ότι βοηθούν το καρδιαγγειακό σύστημα, χαμηλώνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης, μειώνοντας τη φλεγμονή και προλαμβάνοντας το σχηματισμό θρόμβων στο αίμα. Μάλιστα, πολλά από τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με τα φλαβονοειδή φαίνονται να σχετίζονται με τη δράση τους ως αντιοξειδωτικά.