2η επιλογή: ψητά μήλα
Το μήλο είναι ένα φρουτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ.
4 μήλα
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
4 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κυβάκια 3 χιλ.
φύλλα αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
Καθαρίζουμε από φλούδες και σπόρους τα μήλα αλλά τα κρατάμε ολόκληρα και έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 0.5 εκ.
Βουτάμε κάθε ροδέλα στο μείγμα της ζάχαρης και βάζουμε τρεις ροδέλες σε κάθε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο βάζοντας 1-2 κομματάκια βούτυρο ενδιάμεσα σε κάθε ροδέλα.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο καλά και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στο γκριλ για 10-15 λεπτά.
Πηγή: www.akispetretzikis.com
Διατροφικό σχόλιο: Δεν είναι τυχαία η φράση «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό το κάνει πέρα». Το μήλο είναι ένα φρουτο πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Αποτελεί καλή πηγή βιταμίνης C, περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στην πέψη γι’ αυτό θα ξαφνιαστείτε αν δοκιμάσετε να το απόλαυσετε σε «στιγμές δυσπεψίας, σε καούρες ή σε έντονο φούσκωμα.