2η επιλογή: Μπρουσκέτες με τομάτες confit και ρικότα
Ένα χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες. Οι τομάτες που περιέχει είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, Ε και C. Επίσης αποτελούν άριστη πηγή λυκοπενίου, το οποίο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το τυρί ρικότα που περιέχει είναι καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.
Υλικά:
60 ml ελαιόλαδο και έξτρα για πασπάλισμα
2 σκ. σκόρδο , ψιλοκομμένες
1 κ.σ. σπόρους από μάραθο, ψιλοκομμένους
1 κ.σ. ζάχαρη
500 γρ. ντοματίνια λιαστά και ντοματίνια , κομμένα στη μέση
250 γρ. τυρί ρικότα
ξύσμα από ½ λεμόνι
8 φέτες ψωμί
φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνος τους 150 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, τους σπόρους μάραθου, τη ζάχαρη και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και μαγειρεύουμε για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.
Αφαιρούμε από το φούρνο, κρατάμε τα υγρά που βγάλανε στην άκρη, και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
Ανακατεύουμε τη ρικότα με το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε ένα τηγάνι γκριλ να κάψει και μετά ψήνουμε τις φέτες μας γυρνώντας τες μία φορά έτσι ώστε να πάρει τα σημάδια της γκριλιέρας και από τις 2 πλευρές.
Απλώνουμε από πάνω τη ρικότα και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τα υγρά που κρατήσαμε στην άκρη από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διατροφικό σχόλιο: Ένα χορταστικό σνακ για όλες τις ώρες. Οι τομάτες που περιέχει είναι πλούσιες σε βιταμίνες Α, Ε και C. Επίσης αποτελούν άριστη πηγή λυκοπενίου, το οποίο είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό. Το τυρί ρικότα που περιέχει είναι καλή πηγή ασβεστίου και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας.