1η επιλογή: Συνταγή για Μωσαϊκό!
Ένα γνωστό και παραδοσιακό μορφή στην πιο ισορροπημένη και υγιεινή μορφή του. Συγκεκριμένα, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως οι γλυκοζίτες στεβιόλης ή αλλιώς η κοινή στέβια, επιλέγοντας μπισκότα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, και προσθέτοντας φυτική μαλακή μαργαρίνη αντί για βούτυρο, η συνταγή σας μειώνεται σε περιεκτικότητα λιπαρών και ζάχαρης αλλά και συνολικών θερμίδων. Πέρα από αυτό, το κακάο φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών μελετών περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.
• 20γρ. (3 κοφτές κουτ. σούπας ) Κακάο
• 5γρ. (10 κοφτά κουτ. γλυκού) Επιτραπέζιο Γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό STEVIA σε σκόνη
• 125γρ. ( 5 κουτ. σούπας) Φυτική Μαργαρίνη
• 150γρ. Μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
• 40γρ. (4 κοφτές κουτ. σούπας) Καρυδόψιχα τριμμένη
• 3 κουτ. σούπας Κονιακ
• Προαιρετικά (4 κοφτές κουτ. σούπας) Σπασμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Χτυπάτε στο μίξερ τη Φυτική Μαργαρίνη, με το κακάο και το Γλυκαντικό για 2-3 λεπτά
• Θρυμματίζετε τη μισή ποσότητα από τα Μπισκότα και τα υπόλοιπα τα κόβετε σε μικρά κομμάτια με το χέρι • Προσθέτετε στο μίξερ όλα τα Μπισκότα, την Καρυδόψιχα και το Κονιάκ και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα
• Απλώνετε το μίγμα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο και σχηματίζετε ένα μακρόστενο ρολό
• Βάζετε το γλύκισμα στο ψυγείο να παγώσει.
• Εάν θέλετε προσθέτετε από πάνω τα σπασμένα καρύδια.
Μερίδες ανά γλύκισμα: 6 Βάρος μερίδας: 60 ΓΡ
Ισοδύναμα: 1/2 ισοδύναμο αμύλου και 1 ισοδύναμο λίπους
Πηγή : https://www.nutrimed.gr
Διατροφικό σχόλιο:
Ένα γνωστό και παραδοσιακό μορφή στην πιο ισορροπημένη και υγιεινή μορφή του. Συγκεκριμένα, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά όπως οι γλυκοζίτες στεβιόλης ή αλλιώς η κοινή στέβια, επιλέγοντας μπισκότα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, και προσθέτοντας φυτική μαλακή μαργαρίνη αντί για βούτυρο, η συνταγή σας μειώνεται σε περιεκτικότητα λιπαρών και ζάχαρης αλλά και συνολικών θερμίδων. Πέρα από αυτό, το κακάο φαίνεται ότι σε ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών μελετών περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις φλαβονοειδών και προκυανιδίνων, συστατικά που έχουν αντιοξειδωτική δράστη, παρεμποδίζοντας την οξειδωτική δράση των ελεύθερων ριζών και προστατεύουν έτσι από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση.
Απολαύστε, λοιπόν, το αγαπημένο σας μωσαϊκό σε μια μορφή που μπορεί να είναι σύμμαχος τόσο στο βάρος σας στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής αλλά και στην υγεία σας.