2η επιλογή: Μπαγκέτα με τονοσαλάτα
Μία απολαυστική συνταγή πλούσια σε ω-3 λιπαρά! Αρκετά εύκολη και γρήγορη επιλογή για ένα σνακ που μπορεί να καταναλωθεί και εκτός σπιτιού.Για μία πιο light εκδοχή μπορείτε να χρησιμοπιήσετε μουστάρδα αντί για μαγιονέζα ή μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.
1 γαλλική μπαγκέτα
1 τόνο σε νερό 160 γρ.
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 καρότα τριμμένα στον τρίφτη (στο ψιλό)
4-5 κουταλιές μαγιονέζα
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Πώς το κάνουμε:
Αδειάζω τον τόνο από το νερό και προσθέτω μέσα το κρεμμύδι, τα καρότα, τη μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύω καλά.
Καλύπτω το σκεύος με μια μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 15 περίπου λεπτά.
Παίρνω την μπαγκέτα και αδειάζω την ψίχα αλλά όχι όλη, αφήνω ένα μέρος και έπειτα γεμίζω με το μείγμα του τόνου.
Κόβω την μπαγκέτα σε κομμάτια διαγώνια 3-4 εκατοστών και κατευθείαν στην κατανάλωση.
Πηγή: sintagespareas.gr
Διατροφικό σχόλιο:
Μία απολαυστική συνταγή πλούσια σε ω-3 λιπαρά! Αρκετά εύκολη και γρήγορη επιλογή για ένα σνακ που μπορεί να καταναλωθεί και εκτός σπιτιού.Για μία πιο light εκδοχή μπορείτε να χρησιμοπιήσετε μουστάρδα αντί για μαγιονέζα ή μαγιονέζα χαμηλών λιπαρών.