Σνακ για δεκατιανό

1η επιλογή: Μπισκότα για …Ενέργεια

1η επιλογή: Μπισκότα για …Ενέργεια

Ένας γλυκός και θρεπτικός συνδυασμός που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για γλυκό! Εκτός από τη γλυκιά γεύση, τα μπισκότα εξασφαλίζουν θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, ενώ χάρις στα δημητριακά αποκτούν και φυτικές ίνες.

 Υλικά για 16 μπισκότα:

4 φλιτζάνια τσαγιού δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες και φυτικές ίνες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό

2 απράδια αυγού

2/3 φλιτζάνια τσαγιού κεράσια

Εκτέλεση:

Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, πολτοποιούμε τα δημητριακά και τη βρώμη. Στη συνέχεια, βάζουμε το αυγό, τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα και το «αλεύρι» που φτιάξαμε με τα δημητριακά και τη βρώμη και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία λαμαρίνα φούρνου και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα μεγάλο κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε με απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες, και στη συνέχεια βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο για να κρυώσουν περίπου 6-7 λεπτά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο… Καλή επιτυχία!

Πηγή : http://www.queen.gr/

Διατροφικό σχόλιο:

Ένας γλυκός και θρεπτικός συνδυασμός που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για γλυκό! Εκτός από τη γλυκιά γεύση, τα μπισκότα εξασφαλίζουν θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, ενώ χάρις στα δημητριακά αποκτούν και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μέσα σε ένα γλύκισμα συμβάλλουν στον πιο γρήγορο κορεσμό, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες. Συνδυάστε ένα μπισκότο με ένα ποτήρι ημιάπαχο γάλα για να ολοκληρώσετε θρεπτικά το θρεπτικό γλυκό της εβδομάδας. Εάν θέλετε να μειώσετε την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος της ζάχαρης με γλυκαντικές ύλες κατάλληλες για μαγείρεμα και ψήσιμο.