1η επιλογή: Μπισκότα Σοκολάτας
Ένας γλυκός και θρεπτικός συνδυασμός που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για γλυκό και μάλιστα σοκολάτα! Εκτός από τη γλυκιά γεύση, τα μπισκότα εξασφαλίζουν θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, ενώ χάρις στα δημητριακά αποκτούν και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μέσα σε ένα γλύκισμα συμβάλλουν στον πιο γρήγορο κορεσμό, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες.
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Μερίδες: 25 κομμάτια μπισκότου
Υλικά
• 250 γρ. καστανή ζάχαρη
• 60 γρ. βούτυρο, το αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει
• 70 γρ. Δημητριακά Nestlé Fitness Chocolate, θρυμματισμένα
• 80ml φυτικό λάδι
• 1 φακελάκι βανίλια
• 2 ασπράδια αυγού
• 140 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
• 140 γρ. αλεύρι
• 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας ημίγλυκες
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με το μίξερ την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, τη βανίλια και τα ασπράδια στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Με μια κουτάλα, ρίχνετε και ανακατεύετε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ρίχνετε και ανακατεύετε τα Δημητριακά Fitness Chocolate και τις σταγόνες σοκολάτας.
Πλάθετε σε μικρά μπαλάκια, τα πατάτε (5 εκ. πλάτος, 2 εκ ύψος) και τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση 5 εκ μεταξύ τους.
Ψήνετε για 10 με 13 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμα.
Τα αφήνετε να κρυώσουν για 1 λεπτό.
Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά.
Πηγή : https://www.nutrimed.gr
Διατροφικό σχόλιο
Ένας γλυκός και θρεπτικός συνδυασμός που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη για γλυκό και μάλιστα σοκολάτα! Εκτός από τη γλυκιά γεύση, τα μπισκότα εξασφαλίζουν θρεπτικά συστατικά όπως το ασβέστιο και ο σίδηρος, ενώ χάρις στα δημητριακά αποκτούν και φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μέσα σε ένα γλύκισμα συμβάλλουν στον πιο γρήγορο κορεσμό, με αποτέλεσμα να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες. Συνδυάστε ένα μπισκότο με ένα ποτήρι ημιάπαχο γάλα στο πρωινό ή καταναλώστε τα στο απογευματινό ως το θρεπτικό γλυκό της εβδομάδας. Εάν θέλετε να μειώσετε την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα μπορείτε να αντικαταστήσετε μέρος της ζάχαρης με γλυκαντικές ύλες κατάλληλες για μαγείρεμα και ψήσιμο.