Κουτελιδάκης E. Αντώνιος, PhD
O Αντώνιος Ε. Κουτελιδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1981. Το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο ίδιο πανεπιστημιακό τμήμα με κατεύθυνση τη Διατροφή του Ανθρώπου. Το 2010 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, με γνωστικό αντικείμενο τη Διατροφή Ανθρώπου. Το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν η μελέτη της επίδρασης διατροφικών παραγόντων στη βιοδραστικότητα διαφόρων τροφίμων και κυρίως αφεψημάτων τσαγιού. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί και ανακοινωθεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Για το ερευνητικό του έργο έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Αριστείδης Δασκαλόπουλος, ενώ έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα Διατροφής, Χημείας και Υγιεινής-Ασφάλειας τροφίμων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τη μελέτη των βιοδραστικών συστατικών των τροφίμων και την επίδραση τους στην υγεία του ανθρώπου. Το 2010-2011 επιτέλεσε τη στρατιωτική του θητεία ως ειδικός Επιστήμονας στα τμήματα Τροφίμων και Ερευνών-Μελετών του Χημείου Στρατού. Από το Ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης διδάσκοντας μαθήματα Τροφίμων και Διατροφής, ενώ είναι εκπαιδευτής της ειδικότητας Διαιτητικής του Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου.
Δρ Αντώνιος Ε. Κουτελιδάκης, MSc, PhD
Επιστήμων Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Ερευνητής
Επιστημονικός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας
e-mail: akoutel@yahoo.gr