“Χρυσή” Διατροφική Ταυτότητα της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών
Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μορφέσης μας αποκάλυψε την Διατροφική Ταυτότητα των «Χρυσών Κοριτσιών»!
Ποιο ήταν το πρωινό των αθλητριών;
Γ.Μ.: Έτρωγαν κυρίως δημητριακά με γάλα , χυμό , ψωμί με μέλι αλλά κάποιες ακόμη και ομελέτα!
Τι έτρωγαν για μεσημεριανό;
Γ.Μ.: Αν ο αγώνας ήταν μεσημέρι έτρωγαν ένα ελαφρύ γεύμα γύρω στις 11, δηλαδή, 3-4 ώρες πριν, που περιλάμβανε μόνο ζυμαρικά και κοτόπουλο.
Αν ο αγώνας ήταν βραδινός έτρωγαν επιπλέον σαλάτα και γλυκό.
Μετά τον αγώνα για βραδινό;
Γ.Μ.: Κοτόπουλο ή μοσχάρι με κινέζικο ρύζι ατμού με σαλάτα και αρκετές μπανάνες.
Ποιο ήταν το αγαπημένο φαγητό τους στη Σαγκάη;
Γ.Μ.: Στην Σαγκάη υπήρχε μπουφές με φαγητά κυρίως ευρωπαϊκά. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξαν στις πατάτες φούρνου περιχυμένες με παρμεζάνα και στο καθαρισμένο κουκουνάρι το οποίο το προσέθεταν σε μεγάλες δόσεις στη σαλάτα.
Τι δεν μπορούσαν να φάνε με τίποτε;
Γ.Μ.: Απέφυγαν να φάνε ψάρι (κατόπιν σύστασης των αθλητριών της Κίνας), όπως επίσης και κάποιες ιδιαίτερα καυτερές σάλτσες που συνόδευαν το κοτόπουλο και το κρέας.
Υπήρχε κάτι στη διατροφή άλλων ομάδων που τους έκανε εντύπωση;
Γ.Μ.: Στο ξενοδοχείο βρίσκονταν περίπου 300 αθλητές από διάφορες χώρες και όλοι έτρωγαν από κοινό μπουφέ.
Εντύπωση μας έκανε ότι στο πρωινό υπήρχαν noodles τα οποία εμείς τα αποφύγαμε αλλά κάποιοι αθλητές από άλλες χώρες τα προτιμούσαν.
Αντιμετώπισαν κάποιο διατροφικό πρόβλημα (να τους πείραξε κάποιο φαγητό, εμφάνισαν κάποια αλλεργία κλπ….);
Γ.Μ.: Το φαγητό ήταν πολύ καλής ποιότητας, ακόμη και το ψάρι που δεν δοκίμασαν ήταν εξαιρετικό. Οι διοργανωτές και η Παγκόσμια Ομοσπονδία έκαναν συνεχείς αυστηρούς ελέγχους.
Ποιο ήταν το γεύμα πριν τον τελικό;
Γ.Μ.: Άπαχη πρωτεΐνη και ζυμαρικά.
Κατά την διάρκεια των αγώνων χρειάστηκαν συμπληρώματα;
Γ.Μ.: Επειδή η θερμοκρασία ήταν υψηλή 33 C και η υγρασία έφτανε το 70% έπαιρναν ηλεκτρολύτες για να ανταπεξέλθουν καθώς και αμινοξέα.