Cookies με Νιφάδες Βρώμης
Μία γευστική συνταγή είτε για ένα ισορροπημένο πρωϊνό, είτε για τα μικρά και καθημερινά σας σνακ…
Υλικά
Υλικά για 30-40 cookies:
250 γραμ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις
250 γραμ. Μαργαρίνη (μαλακωμένη)
200 γραμ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης
150 γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη
20 γραμ. (4 κουτ. σούπας) Κονιάκ
12γραμ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ
Ξύσμα μισού Πορτοκαλιού
1 γραμ. Καννέλα
Λίγη Βανίλια
Υλικά για 30-40 cookies:
250 γραμ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις
250 γραμ. Μαργαρίνη (μαλακωμένη)
200 γραμ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Νιφάδες Βρώμης
150 γραμ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Μαύρη Ζάχαρη
20 γραμ. (4 κουτ. σούπας) Κονιάκ
12γραμ. (3 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ
Ξύσμα μισού Πορτοκαλιού
1 γραμ. Καννέλα
Λίγη Βανίλια
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ του μίξερ, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
Πιέζετε με τη βοήθεια ενός βρεγμένου πιρουνιού ώστε να πάρουν κυκλικό σχήμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στη χαμηλή σχάρα στους 180°C για 25-30 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακά θέλετε τα cookies.
Εναλλακτικές συνταγές:
Για να δημιουργήσετε επιπλέον γευστικούς συνδυασμούς στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε: 120 γραμ. Σταγόνες Σοκολάτας • 120 γραμ. Σταφίδες • 50 γραμ. Τριμμένη Καρύδα • 150 γραμ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.