Σαλάτα με φασόλια μαυρομάτικα
Γρήγορη, εύκολη, νηστίσιμη, χορτοφαγική και πολύ θρεπτική συνταγή!
Υλικά για 4 μερίδες
-½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
-άνηθος
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κονσέρβα τόνος
-ελαιόλαδο
-ξύδι
-αλάτι – πιπέρι
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 κονσέρβα τόνος
-ελαιόλαδο
-ξύδι
-αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετείτε τα φασόλια σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Βράζετε σε αλατισμένο νερό και έπειτα σουρώνετε τα φασόλια. Θρυμματίζετε τον τόνο και τον προσθέτετε στα φασόλια. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και το κρεμμύδι. Τέλος, προσθέτετε ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
Από το βιβλίο: Συνταγές για το σώμα και το πνεύμα, Εκδόσεις Αρχέτυπο, 2011
Συγγραφέας: Καρασούλη Κωνσταντίνα, Γραφείο Nutrimed Θεσσαλονίκης