Γαλλικό βοδινό κρέας με E.coli διακινήθηκε σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κέρκυρα
Συνολικά 725 κιλά του μολυσμένου κρέατος διατέθηκαν σε δύο επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, μία στις Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων και μία ακόμα στο Τρίκλινο της Κέρκυρας.
Το εν λόγω στέλεχος της E.coli (Ο157:Η7) μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερίτιδα, είναι όμως διαφορετικό από το στέλεχος που προκάλεσε τις πρόσφατες επιδημίες αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας σε Γερμανία και Γαλλία.
Το μικρόβιο καταστρέφεται με το μαγείρεμα σε θερμοκρασία άνω των 70 βαθμών Κελσίου.
Ο παθογόνος μικροοργανισμός ανιχνεύθηκε αρχικά από τις βελγικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τον ΕΦΕΤ μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές.
Το κρέας προερχόταν από το σφαγείο «Group Bigard» στη Γαλλία. Οι αρχές του Βελγίου ενημέρωσαν, με τη σειρά τους, τον ΕΦΕΤ στη χώρα μας.
ΠΗΓΗ: health.in.gr